2022. június 27.
 Aktuális arrow Túra beszámolók
   
Menü
Aktuális
Rólunk
Programok
Elérhetőség
Képek
Egyéb
Linkek
Vendégkönyv
Archívum
Túra beszámolók
Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj
 
 
 
 
Hírmorzsák

     KLUBNAPUNK HELYSZÍNE:

       Déri kert játszótér mellett

   Következő Klubnapunk

2022. Július  20.  Szerda 17:00

AZ ALÁBBI LINKEN KÉPEKET TALÁLSZ: 

http://picasaweb.google.com/bajaitermeszetjarok

 http://bacsmegyeitermeszetjarok.freeweb

 


Túra beszámolók
2009. évi Medve futás

Medve futás 2009. Baja

 

A Bajai Természetjárók Egyesülete Futóklubja 2009. Február 7-én rendezte meg, némi késéssel február 2-hoz képest- hagyományos évi első futóversenyét, ami családi futó és gyaloglónap is volt.

A verseny különböző távjait lelkes futók és gyaloglók teljesítették. Legnépesebb korcsoport az óvodásoké volt! Kellemes, tavaszias időben, jó hangulatban futottunk és gyalogoltunk. A célba érkezők forró teát kaptak. A verseny után a korcsoportok első három helyezettjeit és minden ovist oklevéllel díjaztunk. Ezt követően vendéglátás és tombola következett, a Mackó jegyében. Nagy sikere volt a zsíros kenyérnek és lila hagymának.

Mindenki jól érezte magát, lehettünk volna többen is.

 

Eredmények

 

Korcsoportonkénti első helyezettek:

0: Gallyassy Szilárd

A: Sörös Katalin, Drobina Tamás

B: Sörös Luca, Romvári Ádám

C: Várbíró Attila

D: Karajkó Sándor

E: Keller József

F: Kunvári József

H: Romvári László

A következő futóversenyünk a Nőnapi futás március  7-én szombaton lesz.
Nevezési díj lányoknak sütemény, fiúknak virág.

Baráth Andrásné

 
Deák Ferenc Vándor kupa 2008

A Bajai Természetjárók Egyesülete már kilencedik alkalommal rendezte meg a Deák Ferenc Kupa teljesítménytúrát 2008. október 11-én.

A reggeli köd gyönyörű napsütésre változott, mire a résztvevők elindultak a 21 km-es útra.

A városból kivezető és forgalmas vaskúti út után kellemes erdei úton érték el a gyaloglók, futók és kerékpárosok a Vodicán lévő kápolnát. A kápolna és a tanösvény megtekintése után a Ferenc csatorna partján kissé nehéz terepen folytatták útjukat a Deák Ferenc zsilipig. Szádeczky Levente óvodás is hősiesen kerékpározott a járatlan csatornaparton. Különösen a kerékpárosok örültek a műútra való visszatérésnek. A bagolyvári lépcsőknél leereszkedtek a Súgópartra és Türr emlékműnél lévő utolsó ellenőrzőpont után visszatértek az Ifjúsági Házba, ahol a Bajai Természetjárók Egyesületének tagja, Kovács Ilona által főzött kiváló bajai halászlé várta a résztvevőket.

A gyalogos vándorkupát Daczi Zoltán kiskunhalasi, a futót Ivaskó György, a kerékpárost Bálindt Zoltán szintén bajai résztvevő vihette haza.

A rendezvénynek nemcsak bajai, hanem kiskunhalasi, szegedi, fajszi, dusnoki és bátmonostori résztvevői is voltak.

Köszönjük Baja város Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottságának a kapott támogatást, valamint az AEVKMKIH-nak a helyszín biztosítását, Kománovics Józsefnek az egésznapi segítséget, Kovács Ilonának a halfőzést, Mészáros Józsefnek a finom bort és a Bajai Természetjárók Egyesülete tagjainak a lebonyolításában való részvételt.

 
Nordic Walking Dombóvár
 
15. Virgonc Futás beszámolója

2008. április 6-án ragyogó tavaszi időben gyűltek össze a 15. Virgonc futás résztvevői. Először az óvodások futhatták le a távjukat és célban boldog apukák, anyukák várták a kis futópalántákat.

Ezután rajtolt el a felnőtt futómezőny, melynek távja 9 km volt. A korábbi évekhez képest új útvonalon haladtak. A Petőfi szigeten lévő teniszpályától indulva a Türr emlékmű megkerülése után visszatérve a teniszpályához még egy szigetkört futottak. Közben a gyalogosok és a 14 év alatti futók is teljesítették a szigetkört. A beérkezőket frissítővel és a Fornetti által felajánlott süteményekkel vendégültek meg. A frissítővel már évek óta Török Sándor szponzorálja a futórendezvényeinket. Abszolút első helyezett a rövidtávon Sörös Luca és Ugrai Bence bajai, hosszútávon Fekete Szeréna röszkei és Karajkó Sándor bajai futó vihette haza a vándorserleget. A 15. Virgonc futás a Fornetti kupa Bács-Kiskun megyei Körverseny 3. államása, amin megyén kívüli futók is résztvesznek (Csongrád, Szeged, Budapest, Eger, Dunaújváros) a futók dicsérték az új útvonalat, a szép környezetet, a jó rendezést és a szíves vendéglátást, ezzel városunk jó hírét-nevét vitték magukkal.

Korcsoportonkénti első helyezettek:

 

Ovisok:

1. Albert Erika

0: 6 éves korig

1. Gallyassy Szilárd

A:  7 10 év

1. Lukács Boglárka                             1. Karai Levente

B: 11 14 év

1. Sörös Luca                                      1. Ugrai Bence

C: 15 17 év

1. Kómár Kata                                    1.Hosszejni Darjus

D: 18 29 év

1. Fekete Szeréna                               1. Szamos Gábor

E: 30 39 év

1. Gavlik Szilvia                                   1. Karajkó Sándor

F: 40 – 49 év

1. Borda Éva                                       1. Tripolszki László

G: 50 59 év

1. Sugár Anna                                     1. Svéger László

H: 60 év felett
1. Tarjányi Mária                              1. Kapitány László 

                                                                                              Baráth Andrásné

                                                                                              Bajai Természetjárók Egyesülete

                                                                                              Futóklub vezető

 
2008. évi locsoló túra

Egyesületünk idén is megrendezte a már hagyományosnak számító húsvét hétfői buszos locsoló túrát. Úti célünk mint az elmúlt években is a Mánfa utáni Melegmányi völgy volt. 7:00 kor indultunk Bajáról különjárati autóbusszal. Sajnos az indulás elötti napon eset az eső és a kirándulás napjára is hideg jósóltak,ezért többen nem jöttek el.
A Melegmányi völgybe érve, nagy sárral és felhökkel találkoztunk. 36 fővel indultunk neki a természetnek. Mint mindig két túra útvonalat(hosszú/rövid)ajánlottunk a velünk együtt túrázóknak. A Ciframalomtől indultunk mindannyian, majd a Kánya-Mariska forrásoknál elvált a társaság. Sokan a hosszabb túrát (kb.18km) választották. Aki a rövid túrát választottam (kb.11km), annak volt ideje szép képeket készíteni a Kőlyuknál, a mésztufa lépcsőknél, vagy medvehagymát is szedhetett. A kirándulás alatt az eső nem esett, sőt volt úgy hogy egy rövid ideig még a nap is besütött a völgybe. A rövid túrán részt vevők elöbb értek vissza a kiindulási pontra, ahol a Kőlyuk-csárdában felfrissíthették magukat, illetve megvárhaták a hosszú túrán részt vevőket. Majd a csárda mögötti patakparton " Tojt a nyúl". A velünk utazó gyerekeknek csoki tojássokkal illetve nyúlakkal kedveskedtünk. A buszon hazafelé minden résztvevő kapott húsvéti locsoló tojást.

Varga Sándor
Elnők, Túravezető    

 
 
 
 
Szavazások
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég online